Przykładowe menu
Menu komunijne
Propozycja I
Obiad:
Rosół z makaronem
Schabowa kapsa zawijana z pieczarkami, de volay, zapiekane udko z kurczaka
Kartofle, kulki ziemniaczane
Surówka z białej kapusty, wiosenna, ćwikła, z czerwonej kapusty gotowana
Kompot z owocami
Biesiada przy stołach:
Deski swojskich wędlin( 4 rodzaje)
3 rodzaje serów, pomidory, ogórki
Sałatka jarzynowa oraz sałatka gyros
Roladki szynkowe w galarecie
Pieczywo jasne i ciemne
Napoje:
Kawa, herbata
Soki, woda mineralna gazowana/ niegazowana
Coca-cola, fanta, sprite
Menu urodzinowe
Propozycja I
Przystawka:
Śledź po japońsku na świeżej sałacie
Danie główne:
Duszony schab w sosie własnym, zapiekane kartofle, 3 rodzaje surówek
Zakąski:
Półmiski wędlin szlachetnych
Półmiski serów
Świeże pomidory, ogórki, marynowane pieczarki+ papryka
Sałatki: staropolska oraz z tuńczyka
Pieczywo jasne oraz ciemne
Tymbaliki drobiowe w galarecie
Danie ciepłe:
Barszcz z krokietem
Propozycja II
Przystawka:
Brzoskwinia nadziewana tuńczykiem
Danie główne:
Filet z indyka faszerowany szpinakiem, ziemniaki purre, 3 rodzaje surówek
Zakąski:
Deski swojskich wędlin
Sery, pomidory, ogórki świeże + kwaszone
Sałatki: cesarska oraz grecka
Koreczki śledziowe
Ozorki w galarecie
Pieczywo jasne oraz ciemne
Danie ciepłe:
Gulasz po góralsku na ostro
Menu koktajlowe
Propozycja I
Danie główne:
Duszona pieczeń w sosie własny, zapiekane kartofle, 3 rodzaje surówek
Szwedzki stół:
deski swojskich wędlin (3 rodzaje)
sery, pomidory, ogórki świeże + kwaszone
sałatki: cesarska oraz grecka
koreczki śledziowe
tymbaliki drobiowe w galarecie
pieczywo jasne + ciemne
Napoje:
herbata, kawa
cola, fanta,
soki,
woda mineralna (gazowana i niegazowana),
wino wytrawne (białe i czerwone)
Propozycja II
Danie główne:
filet z indyka faszerowany szpinakiem, ziemniaki purre, 3 rodzaje surówek
Szwedzki stół:
brzoskwinia nadziewana tuńczykiem
półmiski wędlin na zimno
śledź z cebulą w oleju
sałatki: jarzynowa i grecka
roladki szynkowe nadziewane chrzanem w galarecie
sery, pomidory, ogórki
Napoje:
herbata, kawa
cola, fanta,
soki,
woda mineralna (gazowana i niegazowana),
wino wytrawne (białe i czerwone)